מה היו חומרי האנטיאייגי'נג בעבר ומהו הטרנד הנוכחי?
מרים קיסר
עוד מתקופות קדומות לפני תקופת מצריים העתיקה, שהיוותה בסיס לאסתטיקה וטיפוח, ועד לתקופתנו המודרנית, הדרך כיצד לשמור על העור צעיר ורענן הייתה והינה משאת ליבה של כל אישה, המודעת להופעתה ולחזותה.
היסטוריית חומרי הגלם של מוצרי האנטיאייג'ינג
לאורך השנים והתפתחות הציביליזציה, החיפוש אחר חומרי הגלם למוצרי הטיפוח והשימור, נעשה במקום בו התיישב האדם או נדד ממושבה למושבה. חומרי הגלם הופקו ממה שהאדם מצא מאוצרות הטבע מהחי, מהצומח ומהאדמה.
שמן זית, שמן שקדים, חלב, שעווה (דונג דבורים), דבש, תמציות צמחים ועוד הינם חלק מהמרכיבים הפעילים של מסכות יופי, סוגי פילינגים ומוצרים פעילים אשר שימשו בתקופה הקדומה כמוצרי טיפוח שתפקידם לשמר, להגמיש ולהצעיר את העור.
התקופה המצרית
כבר מהתקופה המצרית ניתן לראות עדויות מהאומנות המתארות את נפרטיטי בעלת עור צחור וחלק, אשר נהגה לעשות אמבטיות חלב וכך שמרה על רמת לחות גבוהה בעור והבהירה כתמי פיגמנטציה. באמבטיות אלו נמצא את החומצה הלקטית המשמשת גם היום לאותה מטרה, ועושה עבודה נפלאה.
תרבות המזרח
בתרבות המזרח טיפוח העור הינו חלק מאורך חיים שבו יש לשמור על האיזון בין הפנימי לבין החזות החיצונית. הניסיון והידע של מאות שנים מהרפואה הסינית המסורתית היה מקור לדיקור הקוסמטי. היכולת לקדם את זרימת הדם והאנרגיה ולהאט את הסימפטומים של מראה ההזדקנות מהווה בסיס לטיפולי האנטיאייגי'נג בעזרת הדיקור גם היום.
רפלקסולוגית הפנים
רפלקסולוגית הפנים הינה שיטה המאחדת את המסורות של סין, ויאטנם ודרום אמריקה באמצעות יותר משלושים נקודות לחיצה ודיקור באזור הפנים. באמצעות הרפלקסולוגיה לפנים ניתן לשפר את טונוס (גמישות עור) הפנים, זרימת הדם והחמצן לשרירים ומניעת צניחתם. שיטה זו מהווה אבן דרך לעיסוי הפנים במסגרת טיפולי הפנים והספא ובתחום התעמלות שרירי הפנים של היום.
האנטיאייג'ינג בעשור האחרון
נושא האנטיאייגי'נג בעשור האחרון הגיע לרבדים חדשים בקוסמטיקה הכירורגית. ניתוחי הפייסליפטינג, ההזרקות והפילינג הרפואי צברו תאוצה ורבות מהנשים נהנות מטיפולים אילו על מנת לשמור על עור מתוח ומראה צעיר ככל האפשר.
בתקופה מתקדמת זו ובעיקר בזכות המחקרים והטכנולוגיה המתקדמים ניתן לראות כיצד מוצרי הזנה, כמו לחויות וקרמים, הפכו למוצרי אנטיאייגי'נג הקרובים, בזכות אותה טכנולוגיה, לחומרי הגלם מהם הם מיוצרים.
מוצרי אימא אדמה
הכוונה היא לשימוש באופן הטבעי של המרכיבים ולא בצורה סינטטית ועל כן נקראים מוצרים אלו מוצרי טבע של אימא אדמה.
אם נבדוק היטב נראה כי יש המון מהדמיון בין המוצרים המיוצרים בטכנולוגיה המודרנית לאותם חומרי גלם שהשתמשו לשיפור ולטיפוח העור משחר האנושות.
המרכיבים הפעילים שמקורם מחי והצומח מהווים בעבר וכיום אבן דרך לטיפוח ומניעת הזדקנות העור לטיפול בלילה.
מבחר חומרים פעילים מהחי והצומח לטיפוח ומניעת הזדקנות העור וטיפול בלילה
חומצה לקטית המיוצרת מחלב חמוץ, כרוב, בירה וחמוצים מבהירה את העור ושומרת על מרכיב הלחות בעור.
חומצת מאליק מיוצרת מתפוחים וחומצת הטארטריק מיוצרת מענבים, ושתיהן מתאימות למיצוק וחיזוק העור.
חומצה סאליציליק המיוצרת מעלים של עץ ה"ווינטרגרין" ומקליפת עץ הלבונה המתוק, והיא בעלת השפעה על חידוש הקולגן והאלסטין האחראים על אלסטיות העור.
טוקופריל אצטט, גליצין סויה, אינדיין ג'ינסנג, שמן נבט חיטה – מרכיבים אלו גורמים ליצירת תאים פיברובלסטיים וקולגן, האחראים למיצוק, טיפוח, בריאות, חיות, וזוהר העור.
רזורסינול מיוצר מצמח הרסין והוא עוזר בקילוף עור ומשמש כחומר אנטיספטי.
ניתן לראות בבירור כי הקו המנחה לטיפולי האנטיאייגי'נג הינו השימוש במוצרים טבעיים והמודעות הגוברת לחיים נכונים ושימור גוף האדם. ניתן לשמוע יותר ויותר בקרב נשים רבות, בכל טווח הגילאים, על העדפה להשתמש במוצרים טבעיים, שהגוף חי איתם בשלום ולא להשתמש או לעבור טיפולים פולשניים.
מגמה זו הולכת ומתחזקת הן במקצועות היופי והן בתחומי הרפואה, התזונה וכו'.
מה צופן המחר?
כל תקופה מולידה תקופה חדשה וכמובן שאין גבול לדמיון, למחקרים ולגילויים העתידניים. מה שהכי חשוב הוא שכל אישה ואישה תרגיש טוב עם עצמה וכמובן תמצא את הטיפול המתאים לה ולגופה.
מרים קיסר היא מנהלת מרכז הדרכה למקצועות היופי ויבואנית של מוצרי קוסמטיקה ואיפור קבוע
אילוסטרציה: אימג' בנק ישראל