קשה למצוא כיום יצרנית קוסמטיקה שלא תעיד על עצמה כי היא חדשנית. החדשנות הפכה לנשמת אפו של הענף, ובחברות רבות מוקם בצמוד לאגף המחקר והפיתוח (מו"פ) גם אגף אסטרטגי שמטרתו להתוות את הכיוונים העתידיים של החברה. קבלו 4 טרנדים חדשניים בקוסמטיקה
קובי טיריפינטו
בשנים האחרונות, חל מהפך בענף הקוסמטיקה, וידע רב מהמדע חדר לתחום וכתוצאה מכך פורמולות התכשירים הפכו לפעילות, יעילות, וממוקדות מטרה, כשהן מבקשות להוביל לשיפור משמעותי במראה העור הבוגר, לחידוש העור, לטיפול יעיל בפיגמנטציה, באקנה, בצלקות ובשאר תופעות עור.
בחזית החדשנות בתחום הקוסמטיקה ניצבת גישה טיפולית ותכשירים חכמים ומתקדמים בהרכבם הנשענים על תורת המרכיבים הפעילים, ומבוססים על הבנת המנגנונים שדרכם ניתן להשפיע על תפקודו של העור וכתוצאה מכך – על מראהו.
התכשירים שיגנו ממתקפת האור הכחול
גלי האור הכחול (Blue Light Filter), או ultraviolet) UV), שקיימים בטווח הנראה לעין האנושית, בתדרים של 450-500 ננומטר ואשר נפלטים כחלק מספקטרום האור המלא וכן ממסכי ה-LCD, שנמצאים סביבנו כל הזמן, הוכחו במספר רב של מחקרים כמסוכנים לעין האנושית ולעור האדם.
בעבר, טרום העידן הדיגיטלי המודרני, חשיפה מוגברת לאור הכחול הייתה מוגבלת לאנשים ששהו בחוץ במהלך היום. אולם, בעת העכשוויות ועם עליית השימוש במכשירים בעלי מסכי LED, כולנו חשופים לאור הכחול גם בשעות הלילה.
האור הכחול הנפלט ממסכים, ניחן בטמפרטורת צבע גבוהה, הדומה באופייה לאור היום והחשיפה אליו משדרת לגוף ערות ופעלתנות החיוניות לנו לאורך היום. אך סוגיית השינה היא רק ההתחלה, בסדרת ניסויים שנערכה במעבדות אסתי לאודר נבחנה השפעת האור הכחול על תאי העור בלילה, ונמצא כי החשיפה לאור הכחול בלילה עוצרת את פעולת המלטונין. יצוין כי התחדשות תאי העור מתרחשת אף היא בלילה ומסיבה זו היא נעצרת, ולכן עלולה לעכב את תהליך התיקון הטבעי של העור וכתוצאה מכך להוביל להזדקנות מואצת שלו.
"מוצרי שיקום לעור הפנים הפועלים לטובת תיקון נזקי סביבה ואקלים תומכים במנגנון הפיזיולוגי של העור לתיקון עצמי", אומרת ד"ר ג'ני שטיימן – נטורופטית ומדריכה ראשית בחברת מאג'יריי ומוסיפה "זה פועל בהתאם לשעון הביולוגי, בשעות הלילה בחשכה מוחלטת בין השעה 23:00 ל-05:00. פעילות התיקון העצמי בעור מתרחשת בזמן השינה ועל כך חשיבות השינה ונחיצותה רבה גם לעור הפנים. עוד אוסיף ואחדד כי פעילותו של המנגנון מתקיימת כתנאי הכרחי בשילוב שני הפרמטרים: שינה ושעות חשכה. כלומר אי-קיום אחד הפרמטרים, העדר שינה בשעות החשכה למשל- מנגנון השיקום העצמי לא יפעל".
על המדף: ADVANCED NIGHT REPAIR EYE SUPERCHURGED COMPLEX – קרם-ג'ל מרוכז פי עשרה ממה שהיכרנו עד כה מבית אסתי לאודר ניחן בתמהיל של 40 מרכיבים מיוחדים ובניהם גם כאלה המבקשים לסנן עבורנו את האור הכחול.
Repleinishing cream – מאג'יריי – קרם המכיל פוספוליפידים, ספינגוליפידים, שמנים של סויה, קלנדולה, וחריע, תצמית גזר וחריע, בטא קרוטן, סויה סטרול, חומצה היאלורונית, אלנטואין, וויטמינים A ו-E ו נוגדי חמצון פעילים שנועדו להגנה מפני רדיקלים חופשיים ולמניעת סימני הזדקנות בטרם עת תוך העצמת תנגודת העור וחיזוק יכולת התחדשותו של העור.
Urban Defense Blue Ray Shield – סדרת טיפוח של קרליין המבוססת על מרכיב פטנט להגנה מפני נזקי קרינה כחולה ונטרול נזקי הערפיח העירוני. הנוסחה מכילה Blue Ray Shille – קומפלקס המשלב מסנני קרינה שאינם מאפשרים לגלי האור הכחול לבצע תהליכים מחמצנים האחראים על זירוז תהליכי ההזדקנות בעור.
הכמיהה לכמהין
פטריית הכמהין ששמה המדעי Tuber Truffle גדלה רק מתחת לפני הקרקע וצומחת מעלה, ומכאן גם שמה כמי שכמהה לאור, אך יותר משכמהות הפטריות לאור השמש, כמהים בני האדם לפטריות הכמהין האירופיות, שצבען כידוע כהה וניחוחן עז.
בעולם ידועים מינים שונים של כמהין, שהמשותף לכולם הוא קשרי השיתוף שהם מקיימים עם צמחים, המכונים מיקוריזה (מיקו — פטרייה; ריזה — שורש), וההתפתחות מתחת לפני השטח והארומה החזקה והייחודית שלהם היא שהפכה אותם למוצר כה מבוקש הנמכר לכל המרבה במחיר.
היות והכמהין היא טקסונומיה (שלב גבוה במבנה ההירארכי של מיון עולם הטבע) הגדלה מתחת לפני הקרקע, אין זכר לקיומה על פני השטח ועל כן באירופה משתמשים לצורך מציאתה בכלבי ציד מיוחדים שאולפו לזהות את מיקומה על פי ריחה העז.
לאחרונה חצתה הכמהין את הקווים מתעשיית מזון הגורמה והפרמצבטיקה וכבשה לה יעד נוסף: ענף הקוסמטיקה בו משתמשים במיצוי השמן המופק ממנה.
פרופיטו דרמאל – קו התכשירים הקוסמטי של חברת הקוסמטיקה SR מבוסס על פטריות כמהין, ואם תהיתם לרגע לגבי התועלות הקוסמטיות הטמונות בשילוב מיצוי פטריית הכמהין במוצרי הסדרה, נספר לכם כי שמן הכמהין מכיל כמות נכבדה של מינרלים, ויטמינים וחומצות אמינו, התורמים ליצירת מרקם עור חלק ומהודק ברמה המדמה טיפול בבוטולינום טוקסין (בוטוקס). בנוסף, פטריית הכמהין מכילה אנזים בשם סופרוקסייד דיבמוטס, שיודע לבודד את הרדיקלים החופשיים ובכך למנוע מהם לגרום להזדקנות מוקדמת של העור. אגב, אותו האנזים מסייע גם לשמירת הלחות הטבעית של העור, בדומה לאפקט המושג בהזרקה פולשנית של חומצה היאלורונית.
פטריה נוספת שחדרה אל תחום הקוסמטיקה היא השיאטאקי – הידועה מאוד ברפואה העממית היפנית ובשימוש רחב בתזונה אסייתית מאוזנת. "הפטרייה נכנסה מהר לשימוש קוסמטי לאחר מחקרים על פעילות שלה בזכות התכונות האנטידלקתיות שלה", מציינת שטיימן ומוסיפה "הפטרייה מפחיתה משמעותית בצקתיות, מפחיתה אדמומיות ותחושות צריבה או גרד. בנוסף לכך היא ידועה בתכונות ההבהרה שלה ללא פגיעה או קילוף העור".
נושמים לרווחה
האוויר שמקיף אותנו מכיל כ–21 אחוז חמצן (לצד 78% גז חנקן, 0.03% פחמן דו חמצני והשאר גזים נוספים המהווים פחות מאחוז אחד).
לחמצן משמעות כבירה ובשל זאת בשנים האחרונות הולכת מתפתחת מגמה במסגרתה יצרניות שונות מבקשות לפתח מוצרים "נושמים" שתכליתם לאפשר מחד מעבר גבוה של חמצן ומאידך לספק למשתמשים בהם מענה נוח יותר משהכירו עד כה.
תחום המזוהה מאד עם "הטכנולוגיה הנושמת" הינו תחום עדשות המגע לעיניים אולם התחום הנושם חדר גם לתחום הטיפוח. קרליין הייתה בין הראשונות להשיק את "הדאודורנט הנושם" נטול האלכוהול המועשר בקומפלקס ה-CALMGARD שפותח להרגעת העור בבית השחי, וגם המייקאפ של OXYGENETIX נשען על פטנט המכיל ג`ל אלוורה וקומפלקס של CERAVITA – (פפטיד האחראי על זירוז חידוש התאים על ידי העברת כמויות חמצן רבות).
במוצרי המייקאפ של גורו המייקאפ בועז שטיין שולבה פורמולה אנטי אוקסידנטית שלה נודעת חשיבות בהגנה על העור מרדיקלים חופשיים וכן מינרל בשם "סיליקה" שתכליתו לספוג את הלחות והזיעה ובכך לאפשר לעור "לנשום" טוב יותר, לסייע במניעת השתקפות האור על העור, לשפר את מריחתו של התכשיר תוך שמירה על גמישות העור ולמותג ג'יג'י סדרת טיפול בחמצן המועשרת בחמצן פעיל ומרכיבי לחות מתקדמים המבטיחים שמירה על מראה צעיר וחיוני של הפנים.
את החידוש האחרון בגזרת החמצן תמצאו בתעשיית המניקור המבקשת ליישר קו עם מגמת החמצן. יצרנית הלק האמריקאית ORLY, השיקה את BREATHABLE – טכנולוגיה מהפכנית, "נושמת" ופורצת דרך בתחומה. היתרון הממשי בטכנולוגיה היא העובדה כי הרכב הלק מאפשר לראשונה חדירות לחמצן ובכך ניתן לשמור על הידרציה שנועדה להבטיח ציפורניים חזקות, מטופחות וחיוניות לאורך זמן. חשיבות הלחות המאוזנת תבטיח כי הציפורן לא תתייבש, תתפצל או תיסדק ובו בזמן תנפיק שכבת צבע בוהקת, אחידה ומטופחת שאינה אוטמת את הציפורן כמקובל בלקים הקונבנציונאלים.
סינרגטיות רב מערכתית
עולם הקוסמטיקה מבקש בשנים האחרונות להעמיד תמרוקים הפועלים בטכנולוגיה העוסקת בפעילות סינרגטית רב מערכתית המספקת למשתמש רב תכלתיות פונקציונאלית.
אם לרוב יכולת המרכיבים הפעילים בתמרוק הוגבלה לייעוד ספציפי הרי בשנים האחרונות יש נטייה של כותבי הפורמולציות ומפתחי התמרוקים ליצור תכשירים הפועלים בו זמנית במישורים טיפוליים שונים.
"חיבור בין רכיבים בפורמולה הקוסמטית, יוצר בניהם שיתוף שהוא מעבר לעצם נוכחותם בה, מדגיש יואל קוניס pHd ביוכמאי האחראי לפיתוח פורמולציות קוסמטיות בארץ ובעולם. "הסינרגיה המודרנית הצליחה לפצח קשרים וקודים כימיים שיאפשרו אפקט מתמשך, עוצמת חדירה ואפקטיביות גבוהה יותר של הרכיבים הפעילים. ובהתאמה תכשירים מהדור הנוכחי בכוחם לספק מענה אפקטיבי לאזור המטופל באופן שלא נתאפשר עד כה. אם למשל קרם עיניים הותאם עד כה לטיפול נקודתי בתופעה עורית ספציפית (רפיון או כהויות מתחת לעיניים או נפיחות וכד') שהרי הודות לטכנולוגיות החדשניות קיימת יכולת סינרגטית לספק פתרון קוסמטי היקפי של 360 מעלות לכלל תופעות אזור העין הדורשות מענה טיפולי".
כשמותג הקוסמטיקה של חוה זינגבוים השיק את קרם הפרופסי, הוא עורר עניין עד כדי כתבה בחדשות 2. מדוע? כי הוא הכיל פריצת דרך מדעית – הפעם הראשונה בה מולקולות חומצה היאלורונית הצליחו להיות ממוזערות עד כדי חדירה לשכבה העמוקה של העור. הפיתוח הוא תוצאה של מחקר ארוך שנים בהובלתה של פרופסור רחל לוברט מאוניברסיטת בר אילן ולאחרונה אף הושק הפרופסי 2, קרם שהודות למולקולות הממוזערות של החומצה ההיאלורונית, חודר לטענת היצרנית לעומק העור ולא רק יושב על השכבה החיצונית, כפי שעושות מולקולות החומצה ההיאלורונית הגדולות, שנמצאות המוצרים בשוק.
מגמת הרב מערכתיות הפונקציונאלית באה לידי ביטוי גם במוצרי המותג "תפוח טכנולוגיות". המטרה כאמור, להציע למשתמש מוצר "הוליסטי" רב השפעה שתכליתו לספק קומפלקס של פתרונות למצבים קוסמטיים שונים. אם בעבר למשל, התרגלנו להשתמש בקרם הלחות שייעודו העיקרי ללחלח את העור, שהרי קרמים שכאלה מהדור החדש מתהדרים ביכולתם לצאת מהקופסא ובה בעת שהם מספקים את הלחות החיונית לעור – הם פועלים במישורים טיפוליים נוספים שבעבר חייבו שימוש של תמרוק נוסף.
"עד כה רווח השימוש בנגזרות הרטינול לדוגמא כרכיב אנטי איג'ינג מרכזי במאבק הזדקנותו הכרונולוגית של העור. הטכנולוגיות החדשות מאפשרות כיום לשלב רטינול ונגזרותיו לצד רכיבים נוספים כגון, נוגדי חמצון, חומצות למניהן ושמנים פעילים וזאת בכדי לספק לעור מעטפת טיפולית רחבה יותר שלא נתאפשרה בעבר", מסכמת סיגל קדם המדריכה הראשית בחברה.
תמונות: יח"צ. צילומים: אלון גנון, כפיר זיו, מוטי פישביין