מה באמת אתם יודעים על הזרקות בוטוקס, סיליקון וחומרי מילוי? שיעור ברפואה אסתטית: ניפוץ מיתוסים ופחדים על הזרקות ומילויים לפניםד"ר רון יניב
נראה כי אחת השאלות הנפוצות ביותר בשנים האחרונות בקרב נשים (וגם גברים) שעברו את גילאי ה-30 היא: למלא או לא למלא? השאלה שצריכה לדעתי להשאל היא: מה באמת יודעים על הזרקות בוטוקס, סיליקון וחומרי מילוי? מדוע אין מזריקים בוטוקס לשפתיים ומה המשמעות של חומרים זמניים מתכלים לעומת חומרים קבועים? איך קובעים מהי הכמות הנכונה להזרקה ולמה חשוב לפנות לגורם מקצועי?
לפניכם, כמה מיתוסים מופרכים וכמה עובדות נכונות ששווה לדעת, בדרך אל הטיפול המושלם.
בוטוקס הוא חומר שנוי במחלוקת ועלול לסכן את מראה הפנים: לא נכון!
בוטוקס נחשב כיום לטיפול הנפוץ ביותר בקרב טיפולי האסתטיקה באזור הפנים ולבטוח ביותר בהם. למה אם כן יש מי שמטילים בו ספק?
1. הבוטוקס הפך למותג ולשם גנרי (כמו במבה או פריג'ידר) ולא פעם מייחסים לו בטעות את תכונותיהם של חומרי המילוי הקבועים ואת הבעיות שלהם. לא פעם מופיעים בבלוגים או באתרים שונים, תגובות גולשים שמזהירים כי השימוש בבוטוקס בלתי הפיך וגורם לגושים – מה שאינו נכון כמובן.
2. יש מי שבוחרים לטפל במקומות מפוקפקים ולא מקצועיים – מה שגורם לא פעם לתוצאות הרות אסון ולהוצאת שם רע לבוטוקס – שלא באשמתו.
היום זה כבר לא סיפור כזה, וכל אחד יכול לטפל בהזרקת חומרי מילוי: לא נכון!
בהמשך לסעיף הקודם – גם אם החוק מתיר לרופאים מתחומים שונים לעסוק בתחום, הרי שבדרך כלל אין להם הכשרה מקיפה והתעמקות רבת שנים בנושא העור. כדי להגיע לתוצאות הנכונות והטובות ביותר – מומלץ כי תפקידו את הפנים שלכם בידיים טובות אצל המומחים בתחום – רופאי עור ופלסטיקאים העוברים התמחות כזו לאורך שנים.
אם מזריקים בוטוקס, לא צריך חומרי מילוי אחרים: לא נכון!
לכל אזור בפנים, הטיפול המתאים לו:
– בוטוקס: הוא "רעלן" – חומר הגורם להרפיית השרירים. הזרקת הבוטוקס למצח מרפה את השריר באיזור, מחלישה את פעולתו ומונעת את התכווצות השריר, מה שיוצר מראה חלק ואסתטי. הבוטוקס מיועד בעיקר לחלק העליון של הפנים – לטיפול בקמטי הזעף בין הגבות, קמטי המחשבה במצח והקמטים בצידי העיניים – מה שמכונה "קמטי המניפה".
– חומצה היאלורונית: בניגוד לבוטוקס, אינה מרפה שרירים אלא יוצרת אפקט מילוי ומצוינת בעיקר לאזור התחתון בפנים – למילוי הקמטים היורדים מהאף לפה, הקמטוטים מעל ובצידי השפתיים (כשזוויות הפה נוטות כלפי מטה). מדובר בחומצה טבעית שנמצאת בגוף ומהווה חלק מהרקמות שלנו ועל כן נחשבת לחומר ידידותי שהגוף יודע לזהות וגם לפרק. האפקט שלה נמשך עד שנה וחולף לאחר מכן.
עדיף לחסוך כסף ולהשתמש בחומרי מילוי קבועים: לא נכון!
האפקט שיוצרים הבוטוקס והחומצה ההיאלורונית חולף לאחר מספר חודשים. נכון, זה פחות נוח לשוב למרפאה מדי כמה חודשים ולהשקיע בטיפולים שמצריכים זמן וכסף. מאידך – ההזרקה ההפיכה מאפשרת להימנע ממצבים בהם התוצאה אינה מוצאת חן בעינינו, ומונעת מצבים של גושים שחומרים פרמננטיים (קבועים, כאלה שנשארים לתמיד) עלולים ליצור.
כמה מילים על חומרי מילוי קבועים:
1. סיליקון הוא חומר ש"הרומן" של המטופלת איתו, הוא לנצח: מהרגע שבו הזרקת – הוא נותר לתמיד בפנים. יש כמובן יתרון בהזרקה חד-פעמית (שנעשית בכמה טיפולים, עד לקבלת התוצאה הסופית המבוקשת), הן מהבחינה הכספית והן כי מדובר בפחות טרחה מצד המטופלות. מאידך, הסיליקון הוא חומר זר לגוף שהחדרתו גורמת לגוף לייצר סביבו באופן טבעי, עיבוי. לעיתים, עיבוי זה אינו מפריע למטופלת אולם לעיתים נוצרות עקב כך גראנולומות – מעין גושים תפוחים, או שהחומר נודד בגוף. חשוב לדעת שתופעות אלה יכולות לקרות גם 15 שנים ויותר מיום ההזרקה.
2. קחו בחשבון את הטיימינג: ההזרקה יכולה להראות נפלא לגיל 25 או 35, אולם כדאי לדמיין איך היא תיראה על הפנים כעבור שנה, למשל? אולי עדיף לחשוב רגע, ולבחור בכל זאת בגרסה הזמנית, ולא בזו שתגרום להתחייבות נצחית?
הזרקת בוטוקס לשפתיים תמנע את ההתקמטות שלהן: לא נכון!
באותה מידה שבה יחליש הבוטוקס את שריר המצח הוא יחליש את פעולת השריר גם באזור השפתיים ועל כן מי שיזריק בוטוקס לאיזור – ימצא את עצמו ללא יכולת להזיז את השפתיים. באזור השפתיים, מטפלים כמובן בחומרי מילוי כמו חומצה היאלורונית.
ככל שנזריק בוטוקס, התוצאה תהיה פחות אפקטיבית: לא נכון!
ההיפך הוא הנכון – ככל שנזריק, מרווח הטיפולים יגדל כי השריר יהיה יותר רפוי והתוצאה תחזיק לאורך זמן רב יותר.
חומצה היאלורונית מסייעת לא רק לשפתיים אלא למצב העור בכלל: נכון!
חומצה היאלורונית מצויה בגופנו ונעלמת ככל שאנו מתבגרים. כיוון שהיא אחראית על גמישות העור ומרקמו, החסר שלה גורם לעור להיראות מקומט. מחקרים מהשנים האחרונות מראים כי בהזרקת חומצה היאלורונית יוצאים נשכרים גם אזורים אחרים בפנים ושבשימוש חוזר החומר המוזרק מעודד את הגוף לשוב ולייצר קולגן – מה שתורם למראה חי ורענן.
הלקוחות מחליטים איך הם רוצים להראות: לא נכון!
לכל אחת ואחד החלומות לגבי המראה המושלם שלהם, אולם חשוב שהרופא הוא שיקבע מה תהיה כמות החומר שתוזרק לפנים כדי לא ליצור מראה מתוח מדי או פנים שייראו כמו מסכה. חשוב לשתף את הרופא בהתלבטויות ובחלומות והוא יסביר מה כדאי להזריק ובאילו איזורים, כדי שהתוצאה תהיה משביעת רצון לשני הצדדים.
גם מעט מדי אינו מומלץ – נשים מבקשות לפעמים "מזרק לארבעה קמטים, כי ככה עשו לחברה שלי" – אולם כיוון שכל מטופלת היא מקרה לגופה, יש מי שיזדקקו ליותר חומרי מילוי ומזרק אחד עלול להיות מעט מדי ולגרום אכזבה מהמראה הסופי. המינון הוא אישי וכמותו מוזרקת בהתאם לעומק הקמט. בהכללה גסה – אישה צעירה בת 30 וקצת עם שני קמטים באיזור האף והפה תזדקק למזרק-שניים ואילו נשים מבוגרות יותר יזדקקו ל-2-3 מזרקים בכל איזור.
גם גברים יכולים: נכון!
גם גברים נהנים מהזרקות ומילוי הקמטים. כיוון ששרירי הפנים של גברים עבים וחזקים יותר מאשר אצל נשים, נהוג בקרב גברים להשתמש ביותר חומרי מילוי ויותר מזרקים.
ההזרקות דוחות את הניתוח להרמת פנים בכמה שנים: נכון!
עקרונית – נכון. הזרקות מעשירות את מרקם הפנים בחומרים ממצקים ומטפחים, ממלאים קמטים ומונעים (במקרה של הבוטוקס) מהעור להוסיף ולהתקמט. אלא שקיימת חשיבות לטיימינג – ככל שנתחיל מוקדם יותר את הטיפולים כך נדחה את העמקת הקמטים. בגיל מבוגר – התוצאות יהיו פחות טובות ויש אפשרות שכבר לא יהיה טעם לטפל בהזרקות אלא רק לנתח.
ד"ר רון יניב הוא מומחה למחלות עור ומין, רשת מרפאות כללית אסתטיקה
צילום: אימג' בנק ישראל
כדאי להירשם עכשיו, כאן למטה,לקבלת עדכונים ממגזין יופי!
זה קצר, ממצה, איכותי, חינם – אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם