הטרנד החדש במרפאות האסתטיקה הוא טיפול סקולפטרה, שלא מעט רופאים מעדיפים להשתמש בו מאשר בחומצה היאלורונית. מה ההבדל ביניהם, איזה חומר יעיל יותר וכמה כסף תצטרכו להוציא על כל אחד מהם?
| ד"ר אנה זנקוביץ' |
את רוצה להיראות יפה ומטופחת? את לא רוצה שיעירו לך שאת נראית עייפה ומודאגת? מוכנה להשקיע זמן, אנרגיה ומשאבים כדי להאט את פגעי הזמן? את בכיוון הנכון. גם אם בחרת במרפאה אסתטית והגעת לייעוץ, לפעמים מרוב המידע וסוגי הטיפולים אנחנו הולכות לאיבוד, לא מבינות, לא בטוחות ולפעמים אולי אפילו מוותרות. במה לבחור מכל שפע הטיפולים בשוק? בשביל זה אנחנו כאן, כדי לעשות יופי של סדר, או סדר בכל היופי בשני הטיפולים הכי פופולאריים כיום.
העור שלנו מתחיל להזדקן ביחד איתנו כבר מגיל 25. בכל שנה פוחת קצב ייצור סיבי הקולגן והחומצה ההיאלורונית בגוף. קולגן הוא חלבון חשוב בקבוצה של חלבונים שבונים את רשת הביטחון ואחראים על המיצוק ועיבוי העור – כאשר יש לנו פחות ממנו או כאשר החלבון הזה מתארך, אנחנו רואים עור שמאבד את הגמישות שלו, עור שמדקק ומתחיל ״ליפול״.
חומצה היאלורונית היא מולקולה שמצויה ברקמות רבות בגוף, ובמיוחד בעור, אשר מעורבת בתיקון הרקמה ובריכוז הבריא של מולקולות מים בתוכה – קרי, לחות. ללא מספיק לחות באזור התאים, הם אינם יכולים לעבוד כמו שצריך, הרקמה מתקשה לתקן את עצמה ואז מתחילים להופיע סימני הזדקנות כמו קמטים, קמטוטים, יובש וחוסר ברק בעור.
פיסול או מילוי?
אז מה זה כל טיפול? נתחיל עם טיפול הסקולפטרה (SCULPTRA). כלשונו כן הוא: סקולפ – פיסול. מדובר בחומר המעודד ייצור מחודש של סיבי קולגן התורמים לשיפור מראה על ידי עיבוי ומיצוק האזור המטופל. סקולפטרה עשויה מחומצת חלב, אשר משמשת כזרז מאוד חזק לייצור קולגן. בשונה מזרזים אחרים, בסקולפטרה ישנו מנגנון אשר מושך תאי גזע רדומים – שלכולנו יש – ומכריח אותם להתחלק לתאים נוספים אשר מייצרים קולגן, וכל התאים החדשים (וגם הקיימים) עובדים שעות נוספות על מנת לייצר קולגן חדש. החומר החכם הזה הוא הדבר הכי קרוב להנדסה גנטית.
ומה לגבי חומרי מילוי המבוססים על חומצה היאלורונית? בשונה מחומצה ההיאלורונית שיש לנו בגוף המבוססת על ספיחת מים, החומצה ההיאלורונית המוזרקת לגוף מיוצרת במעבדה ומקושרת בחומרי צילוב אשר מאפשרים לנו להשתמש בה בתור ״פלסטלינה אנושית״. ניתן להשתמש בה לצרכים שונים, אבל לרוב משתמשים בה לצורך פיסול פנים – שיחזור תווי פנים שאבדו, בנייה של תווי פנים חדשים למטרות יופי והרמוניה, עיצוב שפתיים, מילוי שקעי עיניים, פיסול אף ועוד מגוון טיפולים ייעודיים. יש גם חומרי מילוי שמבוססים על סידן שמיועדים לאזורים פחות עדינים לדוגמת עצמות לחיים וקו לסת.
מבולבלות? בוא נעשה סדר למי מתאים מה.
- למי זה מיועד?
סקולפטרה: לנשים בגילאי 40 פלוס הרוצות לשפר את מראה עור הפנים, למצק את העור ולמלא את הנראות הכללית של הפנים ללא שינוי של המתאר הקיים. בגלל היכולת הייחודית של הסקולטרה, ניתן להזריק סקולפטרה לאזור הצוואר, שעד היום היה אזור מאוד קשה לטיפול ללא ניתוח. ניתן לטפל באזור הבטן לטובת תוצאה של עור מתוח לאחר הריונות, ברכיים, ישבן ועוד אזורים לפי הבנת ויכולות הרופא.
חומר מילוי: ניתן להתחיל להזריק בכל גיל. כמובן שבגילאים יותר מבוגרים, תמיד מומלץ לשלב בטכנולוגיות נוספות. בהזרקת חומצה משתמשים כאשר רוצים לקבל תוצאה של ביוטיפיקיישן, להלן – התייפות, מילוי נפחים שאבדו בגלל הגיל – לחיים, קן לסת ואזור רקות שקועות, או כאשר רוצים שינוי במראה של אזור מסוים בפנים כגון פיסול אף, עיצוב שפתיים, מילוי קמטים וקמטוטים עדינים ומילוי הקמטים.
- מהם היתרונות בכל שיטה?
סקולפטרה: טיפול קל שיכול לתת מענה טבעי ויפה של אנטי-אייג׳ינג לנשים ולגברים כאחד, במיוחד למטופלים שרוצים להשתפר ועוד לא מוכנים לעבור ניתוח. שומר על המראה הטבעי, משפר את מרקם ונראות העור. השינוי הוא הדרגתי ולכן מתאים למטופלות שלא רוצות לשתף שעברו הליך אסתטי.
חומר מילוי: מענה קל ומהיר לטיפולים ממוקדים. טיפול מהיר עם תוצאות מיידיות. הטיפול הפיך: אם לא אהבת את התוצאה, ניתן להזריק חומר נוגד ותוך 24 שעות הכל נעלם.
- והחסרונות?
סקולפטרה: החומר מתחיל לעבוד רק אחרי כמה שבועות. צריך לחכות כשלושה חודשים בשביל להתחיל לראות את התוצאות, לרוב דרוש יותר מטיפול אחד. אינו מתאים לכל אזורי הטיפול: עיצוב שפתיים, פיסול אף, קמטוטים ועוד.
חומר מילוי: ברגע שחומר המילוי התפוגג, מתפוגגת גם התוצאה. אינו מתאים לטיפול ברפיון העור ויכול לשמש רק כהסוואה לבעיה ולא כפתרון.
- משך זמן טיפול:
סקולפטרה: כחצי שעה.
חומר מילוי: כחצי שעה.
- האם זה כואב?
סקולפטרה: ללא כאב. הסקולפטרה מוזרקת ביחד עם חומר הרדמה, ממש כמו של רופא שיניים, ולכן הטיפול יחסית קל.
חומר מילוי: ללא כאב. משתמשים במשחות אלחוש חזקות שמאוד מקלות על הכאב. בנוסף, ברוב חומרי המילוי ישנו חומר הרדמה.
- בתוך כמה זמן רואים שינוי?
סקולפטרה: כשלושה חודשים.
חומר מילוי: בתוך כמה ימים.
- סכנות, צלקות, שטפי דם?
סקולפטרה: רגישות מקומית, שטף דם, אדמומיות. יום לאחרי הטיפול ישנה רגישות באזור המטופל, אך אינה מפריעה להתנהלות היומיומית.
חומר מילוי: נפיחות, רגישות מקומית, שטף דם שעובר לאחר כשבוע. שני הטיפולים בטוחים לחלוטין.
- מחירים:
סקולפטרה: מתחיל מ-6,000 שקלים לטיפול.
חומר מילוי: מתחיל מ-1,900 שקלים לטיפול.
ד"ר אנה זנקוביץ' – רופאה העוסקת ברפואה אסתטית בעלים של מרפאה בהרצליה פיתוח